Thursday, May 23, 2013

Perihal gadis EPAL


Lately, aku slalu je bertembung dgn minah makan epal time balik keje...tatau la knapa...maybe berjodoh kot.

Tapi yg herannya, kenapa la slalu jumpa dia dlm keadaan dia sedang makan epal time org sibuk berpusu-pusu nk balik. Tak malu pulak tu makan dlm lif sambil berdiri, org ramai dan diperhatikan & dijeling2 oleh org2 lelaki di dlm lif tersebut. Maunya taknak jeling, taknak pandang...abis ko makan dgn penuh nikmat sambil kunyah2 dan menyedut kemanisan epal yg juicy tu...

Cuba bayangkan, daripada ofis nk turun ke lobby, dlm lif tu, semua org senyap tunggu lif berhenti pd stop terakhir,  then bunyi dia memamah epal dgn rakusnya...oowhhh lapor betul dia. pastu heran jugak, time dia lapor tu mesti time nk balik keje je ke?...mcm tak menyempat2 nk mkn kat umah. kalau tak sempat nk mkn kat umah pon, ko mkn la dlm kete smbil drive nnt...apa ada hal...ni nmpak tak senonoh gila dgn penampilan ko yg ayu bertudung belit2 tu...

Pastu, bila dh sampai lobby G floor, nk tunggu plak lif ke basement parking...lif lmbt smpai...ko dgn rilex je meneruskan nafsu makan ko tu dpn lif tu sambil diperhatikan oleh kami2 ni...sampai ada makcik2 dan pakcik2 yg duk kalih2 tgk sape la yg lapar sgt tu...bila toleh2 nampak sorg gadis ayu yg tatau malu...oh aku plak terasa terkena tempias malu dgn sikap dia tu...

Cik adik...nk habaq mai sikit ni...walaupon mkn epal pd jam 5.30 ptg tu dh menjadi habit ko...agak2 la weiii...tgk tempat la...jangan la jatuhkan air muka sendiri. Karang nnt suatu hari ada org yg berani menegur ko masa ko makan sambil berdiri lg tu, mau nya sentap.  Jangan smpai time tu ko malu smpai rasa nk bunuh diri sudah. Hishhh mcm2 manusia aku jumpa kat bangunan ni. Before this takde la terserempak dgn makhluk camni. Agaknya staff baru/ baru tukor department kot. Aku pon kadang pernah gak menyedut vitagen pagi2 ms nk kuar g keje. Tapi takde la smpai beria mcm ko mkn epal mcm org tak jumpa makanan seminggu tu. Aku minum tu pon sbb terpaksa sbb pagi2 g keje, mmg tak bekpes kat umah. So alas la skit dgn vitagen supaya perut tu tak meragam on da way ke opis. tu pon sempat sedut 1-2 teguk je. Selebihnya aku habiskan dlm kete smbil drive.

Kadang kita ni rasa nk nmpak mcm org busy la sgt kan? Very the 'fruitian', mkn healthy la sgt kan...tp jangan la smpai nampak mcm org yg takde masa nk makan sambil duduk elok2. Kejar masa mcm mn skalipon, confirm ada masa utk mkn kan? Ke ada org paksa ko mkn time ko berjalan? Berak kencing pon ko boleh duduk...makan epal tu nk kena berdiri & berjalan ke? ayoooo...

malu seyhhh...

2 comments:

suri said...

erm... kalau nak tarik perhatian tu pun... janganlah nampak sangat.. mcm deperate je nak org tengok dia... bajet ayu kot buat gitu... haih... macam2 manusia sekarang...

cutiePrincess said...

tu la...org yg dahagakan perhatian...ooopppsss... :)

Post a Comment

I'm waiting...