Friday, February 19, 2010

si mulut bising = ?

aku agak hangin td...

kenapa???

sbb ada la sorg makhluk ALLAH ni tengking2 aku...sape tu yer? korg tak perlu tau...sbb bila korg dh tau nama dia, nnti dikatakan aku mengumpat dia pulak kan...so, aku citerkan ni sekadar utk luah perasaan tak puas hati aku je, bkn sbb aku nk mngumpat ke apa ke...

hari ni 5S cleaning day kat opis tu, aku ni selaku org yg bertanggungjawab memastikan office area bersih-sebersih-bersihnya...ha...tu dia...





dari pagi smpai le ke petang aku duk sibuk tampal2 signage la...kemas itu ini...pastu dlm kul 3.30 pm tu aku dpt emel dr boss nk aku siapkan assignment dan mesti completekan hari ni jugak by 5.30pm (dlm emel la, padahal hari jumaat office off kul 5pm...)

yg tu aku tak kisah la kan...sbb aku ni mmg staff yg agak cemerlang utk siapkan task ikut dateline kan...AUCEHHHHH!!!...riak ke? hurmm takde la...perasan sndiri jek...=P

cuma aku tak puas hati...sbb tgh2 aku duk wat assignment boss kasik tu, ada plak sore2 nyaring panggil nama aku...then bertubi2 tnya soklan kat aku...

notes:
tanda (!) menunjukkan percakapan dlm tonasi menengking ye kawan2...


"wannur! sape ni yg letak barang2 kat sini ni?! " - kat sini tu = drawer kat meja yg vacant, takde org duduk lagi la kat situ utk post tu...

aku pon jwb, "ntah, mana la wannur tau..." - sambil tgn dan mata masih tertancap pd notebook DELL latitude aku tu...

"ni wannur punyer la ni SS Kelana Jaya ni!" - apa kes plak nk tuduh2 barang aku plak yg ada kat situ? nape tak tuduh org lain ke? aku juga jd sasaran mulut berbisa dia tu...tak penah hayat aku tinggal brg aku kat tmpt org eh! mcm la aku sorg ni je yg jaga SS Kelana Jaya tu...please la!

"apa plak wannur punyer...brg wannur kat tmpt wannur la..." - jawab aku agak tak puas hati...macam nk cari gaduh dgn aku je ni...

then aku tnya dia balik, "kenapa nk kena selongkar semua drawer nyer?"

"eh mestilah kena check semuanyer...walau takde org duduk tmpt ni pon!!!!" - nada keras nk mampos...dgn menolak drawer2 dgn agak kuat...nk protes aku la tu!(mcm aku tak buat keje btol2, mcm la buat keje separuh jalan) manalah aku tau kalo 5S tu nk kena selongkar sumer drawer termasuk drawer2 vacant...bukan aku g training 5S pon...igt dgn marah2 aku cmtu, boleh ajar aku pasal 5S ke? mnyampah lagi ada la...

terkesima aku sekejap...


haaa....mcm ni la muka la muka aku time tu...mcm kucing tu...tatau nk marah ke...nak nangis ke...bengang & malu pon ada la...cheeeeesssiiiiiiinnnnnn!


apa kes nk tengking2 aku mcm tu? igt ni aku budak2 kecik mcm anak dia ke? buleh nk tengking2 cmtu? kompem kat umah dia pon, bising cam pasar ikan...tak syak lagi...aku tnya leklok, tak bleh jawab leklok ke? mak aku pon tak penah menengking aku dpn org ape??? cmne org nk respek dia, kalo dia sndiri tak bleh nk respek org? dah la masuk opis lmbt, byk songeh lak...

psssttt: aku dpt dpt tau, bukan aku je yg tak puas hati dgn dia...ramai lagi yg tak puas hati...dorg pon sure akan buat muka kalo menyampah sgt bila dgr hamba Allah yg sorg ni bercakap...hahahah...jgn bgtau org tau!

b4 dia masuk td, opis aman jek...org lain wat keje pon happy jek...

bila masuk je makhluk sorg ni, opis terus jd hingar bingar!... ohh please la...

jgn terlalu perasan diri tu sgt bagus dan sgt perfect ok!
sbb org akan naik muak slalu mcm tu...

then dekat nk balik td, dia tegur aku dgn baik...

arghhh takdenyer aku nk sejok dh lps tu...apa,???! igt kesalahan yg dibuat b4 ni, leh dilupakan dgn mcm tu je ke?

dun forget...mencegah utk membuat org terasa or terkecik hati adalah lebih baik dr memujuk semula slps itu...'TERKESAN' siot!

boleh BLAHHH la!

5 comments:

Laurah Misaha said...

huhu.. ade personal problem kat umah kut..

cutiePrincess said...

kalo ada prob kat umah, smpai bw ke ofis...sungguh la tak profesional...

suri said...

kurang kasih sayang kot... hahahha :p

m4zF3!t0nG said...

hahaha..macam tau jek siapakah gerangan org itu huhu ala wano, macam tak biasa sajer..jika org seperti itu, sila abaikan ia

cutiePrincess said...

hahaha...tau ye? diam2 je...

Post a Comment

I'm waiting...