Tuesday, August 17, 2010

jom buka...buka apa??? buka puasa....

hari ke-2 berbuka puasa...hari ke-2 ke? bagi aku, hari kedua aku berpuasa la...hehehe...

pagi td, awal2 lg masuk opis, terus duk survey2 tmpt mana yg best utk dicalonkan utk berbuka puasa nnti...sbb semalam my opismetku(maz & kak kay) dah janji nk buka pose sama2...

jadi, pagi2 lg dh bersemangat sebab excited giler nk buka pose kat luar...hehehe

mulanya, niat di hati nk berbuka di ZEN, Mid Valley. Tapi tak jumpa2 nombor tepon nk reserve meja. nnti kalo kitorg just walk-in, fullhouse, tak buleh nk makan lak...org lain duk buka puasa, kita duk lopong nganga mulut makan angin je la jawabnyer...then, terjumpa la promotion dr Pizzahut sempena Ramadhan ni.Ok la tu, jgn memilih sgt!


bila org lapar tunggu makanan kan, muka mesti tak buleh nk senyum. betol tak? ni la salah satu contohnyer...dah lapar sgt kot....tmbah penat bershoping dlm care4 midveli td. dats why muka ketat je tuh...opppss jangan mare maz...nnti cepat tua, walo sebenarnya anda mmg dh tua sket dr wano...hihihi~



sblm main dishes smpai...kitorg dihidangkan dgn soup of the day(chic soup) dgn air "fizz ramadhan"...bukan fizz fairuz OK...sedapppp('sedap' di sini tidak boleh dianggap kami sudah meminumnya, sbb time tu belum masuk waktu berbuka lg k), tp bila dh minum tu, mmg betol2 sedap la ...dia campur2 apa ntah dlm tu, lupa pulak td...tp yg tau nyer ada air TUJUH UP dgn buah markisa.... i like!


ha...punyer la org pizza tu baek hati kan, dia kasi kitorg kurma (cet mcm la kitorg je yg dpt, padahal semua meja dapat, nk berlagak pulak). tapi saya tak makan kurma, so, utk portion saya, sape2 nk, amiklah!

then kitorg order pizza...ada chicken meatball di tepi2...menampakkan yg lps ni kitorg akn kekenyangan tahap gaban selepas memakannya. bayangkanlah...mkn meatball kot...kenyang beb! Tp gmbo di atas tu adalah tipu semata2. snap from menu...pizza betol lmbt sgt smpai....


terpancar jelas org dh bosan nk tunggu waktu berbuka...td duk gayut la...pastu men game la...smpai abis game yg dusediakan atas meja kitorg solve...cuma tinggal game sudoku je tak dihabiskan, sbb dh mls nk pikir...

jeng jeng jeng, akhirnya nasi ayam kurma kitorg pon dh smpai...nasi tu tak jalan sendiri k! ada waitress yg bawakan td utk aku n kak kay...kitorg berdua je melantak nasi, maz cuma tgk sengeh2 sambil mkn pizza n hirup sup je...diet ke???


Okeh, muka dh start bersinar2 ni...sbb time ni dh dekat nk waktu berbuka...mesti la hepi kan...walopon senyum nmpak tak berapa nk ikhlas, tapi at least kitorg dh mula utk senyum,,,,

WHOA! pizza yg ditunggu2 sampai sudaaaa....macam sedap kan? mmg sedap! tp kirog makan tak abis 1 slice td, sbb dh kenyang sgt...dah la mkn nasi...walaupon nasi yg saya makan tak luak separuh lgi...masih tidak dapat memaksa utk makan pizza tu la...

tapi utk chicken wing ni,saya sanggup! cuma kali ni tak bape best. rempah ayam tu mlekat2 kat gigi aku, macam ada gam je...b4 ni penah mkn tak pulak jadi cmtu...papehal pon, maz berjaya menjadi ratu mkn selain makan nasi....tenkiu kerana anda tidak membazir makanan yg ada, igtlah org yang tak berupaya kat luar sana....kita leh pulak utk memilih mkn pizza dgn harga mahal, then tak abis pulak tu. Maz mmg superb kerana telah sedaya upaya mencuba utk tidak membazir sehinggalah ke kepingan pizza yg terakhir....

best sgt bila sekali sekala keluar cmni...jalan sama2, mkn sama2...buleh lupakan sekejap masalah lain...neway! TQ maz for the crispy popia tu yer...esok sy mkn, mata dh tak tahan ni....daaaa~


3 comments:

m4zF3!t0nG said...

sedap tak crispy popia tu? saya pnya crispy popia berjaya dihabiskan mlm tu jugakk hehe air fizz tu ada jus oren + tujuh atas + markissa

cutiePrincess said...

saya lom mkn popia awk beri tu...ptg ni time buka pose saya makan k...ooo air fizz fairuz tu hasil kombinasi jus oren + tujuh atas + markisa ye...patot la sedap...rasa mcm nk minum lagi...buat sendiri kat umah la...tp, mn nk cari markisa tu? kalo jus oren & tujuh atas, ada di mana2...

m4zF3!t0nG said...

beli la kt supermarket jus buah markissa hehe

Post a Comment

I'm waiting...